Let's cook together!

 Lyxig Svamprisotto 

Recept för 4 personer

Ingredienser

  • 45 g torkad svamp (Karl-Johan, Kantarell eller Svarttrumpet)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1st banan-schalottenlök, finhackad
  • 4 dl arborio eller carnaroli-ris
  • 2 dl vitvin
  • 1 l buljong, het, kyckling-, svamp- eller grönsaksbuljong eller blötläggningsvattnet (rekommenderas av Gastrokungen)
  • 100 gram smör, rums tempererat
  • 1 dl parmesan, eller smakrik ost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Lägg den torkade svampen i 1l kallt vatten i ca 30–60 minuter.

Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur svampen och hacka den grovt.

Stek svampen i lite smör och ställ åt sidan.

Värm upp en tjockbottnad kastrull med olivoljan. Fräs löken i ett par minuter, tillsätt riset och fräs det ordentligt i ytterligare 2–3 minuter. Häll på vinet och låt de nästan koka bort, rör om hela tiden. Häll på lite av blötläggningsvattnet eller buljongen så att det står i höjd med riset. I efterhand som blötläggningsvattnet eller buljongen kokar, späd med mer blötläggningsvattnet eller buljong. Rör om nästan hela tiden.

Efter 17–18 minuter bör riset vara klart och den mesta av buljongen tillsatt. Rör i parmesan, gräslök och svamp, krydda med salt och peppar. Risotton ska vara rinnig och krämig, absolut inte stabbig.

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

 

Potatismos med torkad skogssvamp

Recept för 4 personer

Ingredienser

1kg potatis

40g torkad skogssvamp (Gastrokungen)

2 matskedar smör (ca 26g)

2 matskedar matgrädde

1 mellanstor gullök

Salt, peppar, muskotnöt och lite mjölk

Gör så här

Blötlägg svampen i kallt vatten i ca: 1 timme

Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur svampen och finhacka

Finhacka löken och fräs i lite olivolja

Lägg till skogssvampen och stek i 5–6 min (håll varmt)

Koka potatis och efter mixa med elvisp till en slät massa

Blanda ihop den mixade potatisen med skogssvampen, smör, salt, peppar, riven muskotnöt, matgrädde, samt mjölk och vispa ordentligt.

Servera som sidorätt till vilket kött som helst eller njut av rätten som den är!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

 

Potatismedaljonger med skogssvamp och pocherat ägg

Recept för 4 personer

Ingredienser

1kg potatis

1 ägg

1 gullök

2 klyftor vitlök

2 teskedar bakpulver

2 teskedar all-krydda

2 matskedar ströbröd

1 matsked majsmjöl

30g malen Karl-Johan (Gastrokungen)

Färsk persilja, salt och peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten-
  2. Finhacka lök, vitlök och persilja
  3. Mosa kokt potatis och blanda in alla ingredienser. Rör om ordentligt
  4. Forma mellanstora medaljonger, rulla in i ströbröd och stek på medaljongerna i lite smör på medelhög värme tills de får en fin gyllene färg.

Servera med pocherat ägg eller som sidorätt.

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Krämig Karl-Johan soppa

Recept för 4 personer

Ingredienser

30-50g torkad Karl-Johan (Gastrokungen)

30g smör

500ml grönsaksbuljong

300ml matgrädde

200ml Kesella Naturell

Salt, peppar och färsk persilja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen ca:1 timme.
  2. Pressa ur så mycket vatten  ur svampen som möjligt, grov hacka.
  3. Stek svampen i smör i ca:5-6 minuter
  4. Salta, peppra och häll i grönsaksbuljongen
  5. Koka i ca: 10 min
  6. Lägg till matgrädde, Creme-fraiché och vänta tills den kokar upp.

Servera med gott bröd, helst färskt!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Potatisgratäng med torkad skogssvamp

Recept för 4 personer

Ingredienser

 1kg fast potatis

50 g torkad Karl-Johan eller kantarell (Gastrokungen)

2 gula lökar

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

3 dl grädde

2 dl mjölk

parmesanost

persilja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek svampen i lite smör 5–6 min
  4. Skala och skiva tunna skivor av potatisen och löken
  5. Blanda potatis, lök, salt och peppar
  6. Lägg i ugnsform, varva raderna med potatis och svamp 
  7. Häll på mjölk och grädde
  8. Lägg formen i ugnen i ca: en timme på 200 C
  9. Ta ur ugnen och riv rikligt med parmesan och strö över med persilja

Servera som sidorätt eller njut av som den är

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Pastej av torkad skogssvamp

 
Ingredienser

100g valnötter

50g torkad skogssvamp (Karl-Johan, Kantarell, Kejsarflugsvamp, eller Svart Trumpet  alternativt en egen mix av samtliga!)
Gastrokungen

1 tsk stark malen paprika

En 1/2 tsk riven muskotnöt

persilja

smör,

salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek svampen i lite smör 5–6 min
  4. Lägg i valnötter och hackad persilja och stek några minuter till
  5. Lägg blandningen i en mixer och mixa tills det blir krämig
  6. Efter behov häll i lite av blöttläggningsvattnet
  7. När mixen är färdig, krydda med salt, peppar, och muskotnöt efter eget tycke

Bre på pastejen på en rustik baguette och njut!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Pastasås av torkad skogssvamp, vita bönor och tomat

Recept för 4 personer

Ingredienser

 300g kokta vita bönor

1 burk krossade tomater

5-10 st soltorkade tomater

50g torkad skogssvamp (helst blandning av olika sorter) Gastrokungen

2–3 matskedar olivolja

1 mindre gullök

2–3 klyftor vitlök

rosmarin och persilja

salt, peppar och chilipaprika

Gör så här

  1. Fräs löken i en kastrull  den blir mjuk, tillsätt vitlök och krossade tomater och koka på låg värme tills halva mängden dunstar bort.
  2. Blötlägg svampen i 30–60 minuter (spara blötläggningsvattnet)
  3. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  4. Stek svampen i lite smör i ca: 5–6 min
  5. Lägg till finhackad soltorkad tomat, lite av blötläggningsvattnet, krossade tomater  och till slut vita bönor. Krydda efter eget tycke med chilipaprika, salt och peppar
  6. Koka allt tillsammans i några minuter tills såsen har dragit till sig alla smaker från ingredienserna
  7. På slutet,  strö över finhackad rosmarin och persilja

Servera med färsk pasta

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Vårrullar med torkad skogssvamp

Recept för 4 personer

Ingredienser

400g tunn filodeg

50-60g torkad skogssvamp (Gastrokungen)

100g finhackad valnöt

1 större kokt potatis

1 purjolök

1 dl olivolja

Persilja, salt, peppar och lite chilipaprika

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca: 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Finhacka svampen och purjolöken och fräs i lite olivolja tillsammans med valnötter tills vattnet dunstar bort
  4. Salta, peppra och lägg till lite chilipaprika
  5. Blanda ihop med mosad potatis och persilja
  6. Filodeg ska skäras i kvadrater ca: 15x15cm
  7. Varje kvadrat ska penslas med lite olja och fyllas med fyllningen så att man kan rulla diagonalt och vika in sidorna
  8. Lägg vårrullarna i en ugnsform och pensla med olja på ovansidan så att de blir härligt krispiga
  9. Grädda i 15–20 minuter på 200 grader

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Kycklingfilé med kantarellsås

 Recept för 4 personer

Ingredienser

 300g kycklingbröstfilé

50g torkad skogs blek kantarell (Gastrokungen)

2dl grädde

1dl vitvin

20g smör

Färsk persilja

Salt, peppar och lite olivolja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca: 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek kycklingbröstfilén och lägg den åt sidan
  4. Fräs sedan i samma stekpanna den torkade svampen i 5–6 minuter, lägg till smör, vin och grädde.
  5. När det har kokat upp, sänk värmen och lägg i kycklingbröstfilén.
  6. Salta, peppra, strö över lite persilja enigt eget tycke, lägg på locket och låt det puttra ett par minuter tills köttet drar åt sig alla smaker.

Servera med ris eller potatismos

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Vita bönor, butterpumpa och torkad skogs Karl-Johan

Recept för 4 personer

Ingredienser

 250g vita bönor i burk

250g butterpumpa

50g torkad Karl-Johan (Gastrokungen)

1 mindre gullök

1 chilipaprika

Salvia, salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca: 30–60 minuter
  2. Fräs löken, lägg i tärnad butterpumpa, finhackad chili, salt, peppar, och salvia tills pumpan blir mjuk
  3. Lägg i svamp, blötläggningsvattnet och bönorna tills de kokar upp
  4. Lägg på locket  och stäng av värmen

Servera med gott bröd, helst färskt!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Råris med torkad skogs Karl-Johan och kantareller

 Recept för 4 personer

Ingredienser 

2 dl råris (helst svart ris)

25g torkad skogs Karl-Johan och 25g torkad skogs blekkantarell ,alternativt 50g av en sort (Gastrokungen)

1 mindre gul lök

1–2 klyftor vitlök

30g smör

½ dl olivolja

Salt, peppar och färsk persilja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Fräs finhackad lök och vitlök i smör
  4. Lägg i svampen och stek i 5–6 minuter
  5. Lägg svampen och löken åt sidan
  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  7. Lägg riset i samma panna med lite olivolja och stek den i ett par minuter
  8. Lägg riset i botten på tallriken  och toppa med svamp. Strö över persilja blad

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Lyxig skogssvampsallad

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Karl-Johan

30g torkad skogs blek kantarell

30g torkad skogs Kejsarflugsvamp

50g valnötter

50g ruccolasallad

50g fetaost

30g smör

½ citronsaft

Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Grovhacka svampen och fräs den i smör i ca 5–6 minuter
  4. Häll över mixen i en salladsskål och blanda ihop med andra grovhackade ingredienser: valnöt, fetaost och ruccola
  5. Pressa citronsaft över salladen, salta, peppra och servera medan det är varmt

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Lyxiga svampbollar

Recept för 4 personer

Ingredienser

50g torkad skogs blekkantarell (Gastrokungen)

100g fetaost

20g riven parmesanost

1 ägg

2 bitar torrt bröd

1 msk grön pesto

3–4 bitar soltorkad tomat

2–3 msk olivolja

1–2 klyftor vitlök

Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Grovhacka svampen och fräs den i smör i ca 5–6 minuter
  4. Lägg svampen i en blender och gör en fin, slät massa.
  5. Häll i lite mjölk över det torra brödet och låt brödet mjukna
  6. Pressa ur den överblivna mjölken och lägg brödet i blendern med svampen
  7. Häll i resterande ingredienser i blendern och mixa. 
  8. Häll över massan i en skål, tillsätt lite olivolja och forma massan till medelstora bollar. Rulla bollarna i ströbröd och lägg bollarna i en ugnsform
  9. Lägg ugnsformen i redan uppvärmd ugn på 250C och grädda i ca: 15–20 minuter tills de får fin färg.

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Karl-Johan soppa med torkat renkött

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g smör

1 gullök

1 stor morot

200g torkat renkött

1 potatis

1 klyfta vitlök

30g torkad skogssvamp Karl-Johan (Gastrokungen)

färsk persilja

lite tomatpuré

malen paprika

1-2  liter grönsaksbuljong

salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Finhacka lök och fräs i några minuter
  3. Lägg i tärnad morot och tärnat renkött
  4. Efter några minuter, lägg i svampen tillsammans med blötläggningsvattnet, finhackad vitlök, lite tomatpuré, tärnad potatis och hackad persilja
  5. Häll över 1–2 liter grönsaksbuljong och låt den puttra i ca en halvtimme på medelhög värme

Servera med gott bröd, helst färskt!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Svampsoppa med purjolök och chevréost

 Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Karl-Johan

30g torkat skogs blekkantarell (Gastrokungen)

2 purjolökar

300g Creme-fraiché

1,5 l kycklingbuljong

50-100g chevréost

½ dl olivolja

4 skivor torrt bröd

Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 10–15 minuter
  2. Fräs hackad purjolök i lite olivolja tills det blir mjukt, salta och peppra enligt eget tycke
  3. Häll i buljong och svamp med blötläggningsvattnet och koka i ca 10min
  4. Lägg i creme-fraiché och koka ytterligarei ca  5 min
  5. I stekpanna ska man steka brödskivor (med lite olivolja) på båda sidor tills de blir gyllene bruna.
  6. Lägg brödskivorna i soppan och smula över getosten
  7. Till slut, lägg soppan i ugnen på 200C i ca 10-15min

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Krämig svampsoppa med kokosmjölk

Recept för 4 personer

Ingredienser

 30g torkad skogs Karl-Johan (Gastrokungen)

30g torkad skogs blek kantarell (Gastrokungen)

1 gullök

2 klyftor vitlök

½ dl olivolja

30g smör

1 tsk salt

1 tsk malen peppar

400ml kokosmjölk

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30-60min
  2. Strimla gul lök, salta och låt den stå i ca 10min tills den blir mjuk
  3. Fräs löken i smör och olivoljan, lägg i hackad vitlök och peppar
  4. Lägg i svampen med blötläggningsvattnet samt en liter varmt vatten och koka i 10-15min på medelhög värme.
  5. Ta bort från spisen och mixa med stavmixer
  6. Häll i kokosmjölk och koka ytterligare ca 2–3 min

Servera med krutonger eller rostade mandelblad

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Lyxig Kejsarflugsvampsås

Recept för 4 personer

Ingredienser

30-50g torkad kejsarflugsvamp (Gastrokungen)

2 msk extra virgin olivolja

1 gullök

2 klyftor vitlök

1 dl rött dessertvin

1 dl torr vitvin

finhackad rosmarin

1 dl kycklingbuljong

1 dl kalvbuljong

20g smör

1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 2–3 dl vatten i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt och lägg svampen åt sidan
  3. Finhacka och fräs gullöken och vitlöken i olivolja
  4. Häll i både vitt-och rött vin och koka tills hälften av vätskan dunstar bort.
  5. Lägg i rosmarin, svamp, båda buljongerna och blötläggningsvattnet och koka i ca: 10 minuter.
  6. Blanda ihop smör och vetemjöl och häll i den kokande svampen
  7. Koka i ca: 2min tills såsen blir tjock.

Servera med färskpasta eller vilket kött som helst

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

 

Svampgratäng med vilt torkat kött

Recept för 4 personer

Ingredienser

1kg fast potatis

30 g torkad skogs Karl-Johan (Gastrokungen)

30g torkad skogs blekkantarell

300 tunnskivat torkad viltkött

2 gula lökar

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

3 dl grädde

2 dl mjölk

parmesanost

persilja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek svampen i lite smör i ca 5–6 min
  4. Skala och skiva potatisen och löken tunt
  5. Blanda potatis, lök, salt och peppar
  6. Varva potatis med svamp och viltkött i en ugnsform.
  7. Häll på mjölk och grädde
  8. Lägg formen i ugnen i ca: en timme på 200 C
  9. Ta ur ugnen och riv rikligt med parmesan och strö över med persilja

Servera som det är och med ett glas gott vin

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Svamplasagne med kalkon

 Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Karl-Johan

30g torkad skogs blekkantarell (Gastrokungen)

200g riven parmesanost

500-1000g kalkonfärs

500-1000g färska lasagneplattor (svårt att säga, beroende på hur mycket kött man använder)

1 gullök

100g smör

7 dl mjölk

2dl vispgrädde

riven muskotnöt

färsk persilja, rosmarin, timjan, salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i 30–60 minuter
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek svampen i lite smör i ca 5–6 min
  4. Fräs finhackad lök i lite olivolja och lägg sedan i kalkonfärs och fräs tills det blir brynt.
  5. När köttet har kallnat, blanda i parmesanost, svamp, béchamelsås, kryddor, salt och peppar.
  6. Lämna lite béchamelsås och parmesan till sista lagret lasagneplattor.
  1. Béchamelsås: Värm upp grädde och mjölk. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i ca 5–10 minuter. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.
  2. Varva med ett lager lasagneplattor i ugnsformen och ett lager med köttfärs. Avsluta med lasagneplattor, béchamelsås och parmesanost
  3. Sätt i ugnen på 200C i ca 40min tills att lasagnen får en gyllenbrun färg

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Kalvschnitzel med torkad skogs blekkantarell och kastanjer

Recept för 4 personer

Ingredienser

700g kalvschnitzel

30-50g torkad skogs blekkantarell (Gastrokungen)

1,2 dl rött vin

25g senap

1 msk maizena (majsstärkelse)

100g kastanjer (rostade eller på burk)

1 tsk allkrydda, salt, peppar, lite olivolja

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca: 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Stek kalvschnitzeln i olivolja ca en minut på varje sida
  4. Lägg över alla schnitzlar i en ugnsform
  5. I pannan där man stekte schnitzlarna häller man i rött vin och senap och rör om tills hälften av vätskan dunstar bort.
  6. Lägg i svampen, kastanjerna, allkryddan och koka upp
  7. Blanda in maizena för att få tjockare konsistens
  8. Häll över schnitzlarna och lägg formen i ugnen på 200C i ca: 20min

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Kycklinglår med torkad skogs Karl-Johan och fetaost

Recept för 4 personer

Ingredienser

 600g kycklinglår

30g torkad skogs Karl-Johan (Gastrokungen)

250ml Creme-fraiché

50g riven fetaost

2,5 dl vitt vin

30g vetemjöl

1 gul lök

Lite olivolja

Salt, vitpeppar malen

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Fräs kycklinglåren i olivolja på varje sida i ca 5 min
  4. Skiva löken tunt och lägg ovanpå kycklinglåren och fräs lite till tills löken blir mjuk
  5. Lägg i grovhackade svamp och fräs i ett par minuter till
  6. Strö över vetemjöl och stek tills mjölet får en brun färg och häll i vinet
  7. Blanda creme-fraiché och fetaost och häll över kycklinglåren
  8. Rör om och koka i ca: 15-20min på låg värme.

Servera med färsk pasta eller ris

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Kejsarens pålägg

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Kejsarflugsvamp (Gastrokungen)

200g krämig färskost

1 rödlök

2 klyftor vitlök

50g rökt bacon

1 grön paprika

2 lagerblad

färsk persilja

30g smör

Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Fräs finhackad lök, pressad vitlök, tärnad paprika, tärnad bacon, svamp, lagerblad och salt
  4. Fräs i ca: 10min tills grönsakerna blir mjuka.
  5. När det är färdigt, lägg åt sidan till det kallnar.
  6. Ta ut lagerbladen och lägg allt i en matberedare och kör tills det blir grövre konsistens.
  7. Lägg i osten, persilja, peppar och blanda ihop.

Bre på rostat bröd och njut!

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Svampwok

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Karl-Johan (Gastrokungen)

30g torkad skogs blekkantarell (Gastrokungen)

250g morötter

150g ärtor

2 citrongräs

2 klyftor vitlök

1 dl kokosmjölk

2 dl grönsaksbuljong

1 liten gullök

1 tsk curry

1 tsk malen chili 

 Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt och spara blötläggningsvattnet
  3. Strimla morötterna och skiva löken
  4. Fräs svampen i ca 5-6min i en wokpanna och lägg den åt sidan
  5. Fräs morötter, skivad lök, finhackat citrongräs, vitlök och woka i några minuter
  6. Lägg i curry, grönsaksbuljong, kokosmjölk, chili och låter det sjuda i ca 5-6min
  7. Lägg till ärtor och svampen och rör om

Servera med ris eller nudlar

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

 

Lax med kejsarsvamp i smördeg

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Kejsarflugsvamp (Gastrokungen)

200g laxfilé

70g brunt ris

500g smördeg

1 färskt ägg

3 hårdkokta ägg

60ml matgrädde

1 citron

2 msk finhackad dill

3 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  4. Pressa ur citronsaften, grovhacka kejsarsvampen, tärnad lax, hacka löken och kokta äggen, vispa färskt ägg.
  5. Fräs löken och lägg i svampen och laxen och fräs i ca 6-7min
  6. Lägg i salt, peppar, citronsaft, hackad persilja, dill, grädde och låt den puttra tills den får en tjockare i konsistens.
  7. Lägg den åt sidan tills det kallnar
  8. Kavla smördeg i två lika stora rektangulära former, tjocka ca:4mm
  9. Blanda ihop riset och de hackade kokta äggen med lax och svamp i en panna och rör om försiktigt.
  10. Lägg bakplåtspapper på plåten, smördeg, fyllning och sedan den andra smördegen över.
  11. Tryck med gaffel runt om på kanterna så att den sitter ihop, gör några hål på ovansidan så att ångan kommer ut och pensla med ett vispat ägg.
  12. Lägg i ugnen på 200C i ca 25-30min

Skär i mindre bitar och servera

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Jägarkyckling med torkad skogs Karl-Johan

Recept för 4 personer

Ingredienser

30g torkad skogs Karl-Johan (Gastrokungen)

800g kycklingben

2 st gullök

100g vetemjöl

2,5 dl vitt vin

2 dl kycklingbuljong

2 msk tomatpuré

300g plommontomater

1 tsk timjan

1 tsk mejram

1 lagerblad

lite olivolja, salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt (spara blötläggningsvattnet)
  3. Blanda mjöl med salt och peppar och rulla  kycklingbenen
  4. Fräs kycklingen i olivolja ca: 4min på varje sida
  5. Lägg kycklingen i en ugnsform
  6. Fräs finhackad lök, lägg i svampen och fräs i ca 5-6min
  7. Lägg i kryddor, vin, buljong och blötläggningsvatten och koka upp
  8. Lägg i tomatpuré och hackad tomat och vänta tills det kokar upp igen
  9. Häll över kycklingen och lägg i ugnen på 180C i ca: 40min

Servera med surdegsbröd

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Helstekt fylld kalkon med kantarell och katrinplommon

Recept för 4 personer

Ingredienser

50g torkad skogs blekkantarell (Gastrokungen)

2-3kg kalkon

100g krutonger

2dl grönsaksbuljong

50g urkärnade katrinplommon 

1 finhackad gul lök

2 klyftor finhackad vitlök

1 tsk salvia

20g hackad selleri

lite smör, salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svamp i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Fräs lök och lägg i svampen och sellerin i ca 5-6min
  4. Sänk värmen och lägg i krutongerna och krydda efter eget tycke
  5. Lägg i grönsaksbuljongen och katrinplommonen och låt det puttra på låg värme i ca: 20min med locket på.
  6. Fyll i kalkonen och sätt den i ugnen i ca: 2tim tills köttet når 70 grader

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB

Fylld paprika med torkad skogs kantarell och bulgur

Recept för 4 personer

Ingredienser

6st större röda paprikor

30g torkad skogs kantarell (Gastrokungen)

200g bulgur

3,5 dl grönsaksbuljong

2 dl tomatpuré

1 dl vitt vin

2 st gullök

1 morot

3 klyftor vitlök

1 tsk malen paprika

1 tsk sojasås

1 tsk senap

1 lagerblad

lite olivolja, salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen i ca 30-60min
  2. Pressa ur så mycket vatten ur svampen som möjligt
  3. Fräs en finhackad lök, vitlök, riven morot, grovhackad kantarell i ca: 5-10min. Häll i vitt vin lite åt gången
  4. Lägg i bulgur, tomatpuré, senap, lagerblad, malen paprika, salt, peppar och buljong och låt den puttra i ca: 15min
  5. Låt det kallna litegrann och börja med att fylla paprika
  6. Lägg i en ugnsform och i ugnen 200C i ca 30min

Servera med potatismos

Smaklig måltid önskar Gastrokungen AB 

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?